Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-09@07:22:27 GMT

با شتاب‌زدگی نمی‌توان مدارس سمپاد را حذف کرد

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۷۶۰۳۵

رویداد۲۴-وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مدارس تیزهوشان، گفت: تفکیک و جداسازی دانش‌آموزان از یکدیگر مضر است، با شتاب‌زدگی نمی‌توان مدارس سمپاد را حذف کرد، ابتدا باید زیرساخت‌های آن آماده شود و شرایط ارائه آموزش به دانش‌آموزان تیزهوش در مدارس عادی مهیا شود.فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران‌کل آموزش و پرورش استان‌ها، اظهار داشت: در راستای اجرای سند تحول، شایسته محوری باید جایگزین رویکرد آموزش محوری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امروزه در تمام نظام‌های تعلیم و تربیت دنیا، شایسته محوری در دستور کار قرار گرفته است بنابراین خروجی‌های نظام تعلیم و تربیت باید افرادی باشند که از صلاحیت‌های لازم برای زندگی سالم برخوردار باشند.

احمدی دانش آشتیانی تصریح کرد: اگر آموزش و پرورش فردی را تربیت کند که تنها از دانش صرف بهره‌مند باشد، ارزش افزوده‌ای برای آموزش و پرورش نخواهد داشت اما اگر فردی شایسته و دارای مهارت‌های زندگی تربیت کند، برای آموزش و پرورش ارزش افزوده محسوب خواهد شد.

وی گفت: باید به فرآیند داخل کلاس‌ها پرداخته شود زیرا شایستگی در کلاس درس اتفاق می‌افتد و اگر این امر محقق شود، می‌توان گفت سند تحول بنیادین اجرایی شده است.

وزیر آموزش و پرورش، نقش مقطع ابتدایی در تحقق سند تحول بنیادین را کلیدی دانست و خاطر نشان کرد: اگر پاسخ یک معلم ریاضی یا علوم یا معلمان دیگر از هدف تدریس موضوع درسی مورد نظر به امر تربیت ختم شود، می‌توان گفت، سند تحول بنیادین اجرایی شده است.

وی با اشاره به ساحت‌های شش گانه در محتوای سند تحول بنیادین و اینکه اجرای این ساحت‌ها باید توسط معلمان در قالب طرح درس قرار گیرد، عنوان کرد: مشاور مدرسه به تنهایی نمی‌تواند سند تحول را در مدرسه اجرایی کند و لازم است تک تک معلمان و کادر مدرسه در نقش یک مشاور یا مربی تربیتی، ساحت‌های تربیتی را محقق سازند.

احمدی دانش آشتیانی با اشاره به بازدید خود از استان خراسان شمالی گفت: در این استان، یک مدرسه با کمترین امکانات موجود، سند تحول را در مدرسه اجرا کرده بود، این امر می‌تواند الگویی برای دیگر مدارس باشد تا با استفاده از ظرفیت‌های موجود، اهداف سند تحول را محقق سازند.

وی، بهره‌گیری از پتانسیل‌های موجود مدرسه در تصمیم‌گیری‌ها را از خصوصیات یک مدیر موفق دانست و تصریح کرد: مدیر مدرسه باید با معلمان، دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها مشورت کند؛ آن‌ها نه تنها از مشورت در امور مدرسه سر باز نمی‌زنند که از آن استقبال می‌کنند.

وزیر آموزش و پرورش، اجرایی کردن سند تحول بنیادین را عمل مشترک معلم، دانش‌آموز و اولیا خواند و گفت: در این می‌ان، مدیر مدرسه باید فرا‌تر عمل کند و با دستگاه‌ها و نهادهای محلی نیز ارتباط برقرار کرده و با تعامل سازنده از مساعدت آن‌ها در امور مدرسه بهره گیرد.

وی خطاب به مدیران کل آموزش و پرورش‌های استان‌های کشور، اظهار داشت: اگر در انتخاب مدیران مدارس ‌‌نهایت دقت به عمل آید، می‌توان اطمینان حاصل کرد که تمامی برنامه‌های مدرسه، طبق سند تحول به پیش می‌رود.

احمدی دانش آشتیانی خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه، یکی از برنامه‌هایی که باید روی آن تمرکز بیشتری شود توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش است.

وی با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر نفی مدرک‌گرایی، تصریح کرد: کار آفرینی و اشتغال با مهارت آموزی امکان پذیر خواهد شد بنابراین در فنی و حرفه‌ای و کاردانش، دانش‌آموزان علاوه بر فراگیری مهارت‌های عمومی، مهارت‌های حرفه‌ای را نیز فرا می‌گیرند تا در آینده، زمینه اشتغال آنان فراهم شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: مدیران کل آموزش و پرورش باید توجه داشته باشند که رشته‌های تحصیلی در مراکز فنی و حرفه‌ای و کاردانش متناسب با نیاز بومی منطقه انتخاب شود تا در آینده زمینه به‌کارگیری فارغ التحصیلان فراهم باشد، در غیر این صورت، فارغ‌التحصیلان فنی‌وحرفه‌ای نه تنها کارآفرین نمی‌شوند بلکه برای اشتغال خود نیز دچار مشکل خواهند شد.

وی افزود: مدیران هنرستان‌ها باید ارتباط نزدیکی با کارخانه‌ها داشته باشند و در یک تعامل دو طرفه، نیازهای آنان را تأمین و آن‌ها نیز هنرستان‌ها را پشتیبانی کنند.

احمدی دانش آشتیانی با اشاره به موضوع تفویض اختیار، اظهار داشت: سقف اعتبارات در وزارتخانه تعیین می‌شود اما مدیریت منابع و تغییر ساختار در اختیار استان‌هاست، البته تغییر در آمار کلاس‌ها یا ساختارهای آموزشی باید به‌گونه‌ای باشد که منجر به افزایش سقف هزینه‌ها نشود.

وی با اشاره به مدارس تیزهوشان، گفت: تفکیک و جداسازی دانش‌آموزان از یکدیگر مضر است، با شتاب‌زدگی نمی‌توان مدارس سمپاد را حذف کرد، ابتدا باید زیرساخت‌های آن آماده شود و شرایط ارائه آموزش به دانش‌آموزان تیزهوش در مدارس عادی مهیا شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: مهارت معلم و کیفیت مدارس از جمله مواردی است که باید در آموزش دانش‌آموزان تیزهوش مورد توجه قرار گیرد و با ارتقای این دو مقوله، شرایط تحصیل دانش‌آموزان تیزهوش در مدارس عادی فراهم شود که این امر، زمان‌بر است البته در شورای عالی، فعالیت‌هایی در زمینه جلوگیری از توسعه مدارس سمپاد انجام گرفته است.

وی با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور درباره به‌کارگیری نیروهای جوان در بدنه مدیریتی کشور گفت: شایسته است مدیران کل آموزش و پرورش نسبت به شناسایی و به‌کارگیری نیروهای جوان و متخصص در سطوح مختلف مدیریتی بدنه دولت اقدام کنند و آن‌ها را برای مدیریت کلان کشور در آینده آماده سازند.

احمدی دانش آشتیانی عنوان کرد: با توجه به ترکیب جمعیتی حوزه آموزش و پرورش، استفاده از زنان در مسئولیت‌ها و مدیریت‌ها ضروری است تا با استفاده از نظرات آن‌ها در تصمیم‌گیری‌ها، برنامه‌های مطلوب‌تری تدوین شود.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اجرای پروژه مهر در سال‌های گذشته، خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم به این پروژه نیازی نیست زیرا مدیران کل باید از عوامل مدرسه بخواهند که مراکز آموزشی خود را برای پذیرش دانش آموزان در سال جدید آماده کنند و ستادهای استانی می‌توانند بهترین نقش را در این زمینه ایفا کنند.

وی افزود: برنامه‌ریزی در تمامی زمینه‌ها باید توسط مدیران کل و با تشکیل شورا‌ها صورت گیرد؛ وزارتخانه تنها سیاست‌ها را مشخص می‌کند و استان‌ها نیز با همکاری کل دستگاه روی موضوعات مختلف از جمله اقتصاد آموزش و پرورش تمرکز کنند و به ارائه راهکار بپردازند.

احمدی دانش آشتیانی ادامه داد:‌ گاه مشاهده می‌شود، از مدرسه‌ای خواسته شده است فلان جشنواره را اجرا کند؛ اعتقاد بنده این است که مدرسه حق ندارد از سرانه دانش‌آموزان برای برنامه‌های این چنینی هزینه کند، این کار شرعاً و عرفاً اشکال دارد.

وی خاطرنشان کرد: اجرای هر برنامه‌ای در آموزش و پرورش باید متناسب با اعتبارات و در قالب منابع مالی تعریف شود زیرا برنامه‌هایی که بدون پشتوانه مالی اجرا شود، هزینه‌های آن معوقه خواهد شد و مشکل پرداخت معوقات به نارضایتی می‌انجامد، استان‌ها مکلف نیستند، طرحی که بدون پشتوانه مالی پیشنهاد شود، اجرا کنند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: طبق تعهدی که در ابتدای کار به فرهنگیان دادم، وضعیت صندوق دخیره فرهنگیان را پیگیری کردم؛ در این خصوص، برخی افراد از سمت خود برکنار شدند و به جای آن اشخاص متخصص جایگزین شدند.

وی تجدید نظر درباره ترکیب هیأت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان را ضروری دانست و عنوان کرد: اختیار وزیر در هیأت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان باید کمتر شود و وزیر اقتصاد یا نماینده وی، رئیس سازمان برنامه و بودجه یا نماینده وی، همچنین ۳ نفر از معلمان به نمایندگی از جامعه معلمان در هیأت امنای صندوق عضو می‌شوند که البته موارد مذکور، به تأیید دولت بستگی دارد.

احمدی دانش آشتیانی گفت: در خصوص موضوع بانک سرمایه نیز پیگیر هستیم و قوه قضاییه نیز در حال بررسی و تحقیق است.

وی اظهار کرد: در بحث اجرای سند تحول در دوره ابتدایی، می‌ توانیم از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استفاده کنیم زیرا این کانون از نیروی انسانی متخصص و مربیان حرفه‌ای برخوردار است که می‌توانند در زمینه‌های مختلف از جمله قصه‌گویی، نمایش‌نامه و ساخت فیلم به دانش‌آموزان کمک کنند بنابراین تعامل با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و استفاده از روش‌های تربیتی آنان می‌تواند ساعات مطالعه در بین دانش‌آموزان و حتی جامعه را افزایش دهد.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: برای شناسایی و ارتقای شأن و منزلت آموزش و پرورش همه باید تلاش کنیم و با ارائه برنامه‌های رسانه‌ای، مقالات و سخنرانی‌ها، جایگاه آموزش و پرورش را در جامعه تشریح کنیم.

احمدی دانش آشتیانی با اشاره به هجمه‌های مطرح شده علیه دولت در زمان انتخابات، تصریح کرد: مدیران کل آموزش و پرورش نماینده ما در استان‌ها هستند و باید بیش از پیش با انعکاس عملکرد آموزش و پرورش به این هجمه‌ها پاسخ مناسب دهند و خود را جزئی از خانواده بزرگ آموزش و پرورش بدانند.

وی ادامه داد: مدیران کل باید در برنامه‌های مختلف، سند تحول بنیادین را برای جامعه در سراسر کشور تشریح کنند و موضوع برخی جلسات شوراهای آموزش و پرورش را به بررسی سند تحول بنیادین اختصاص دهند.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: در مسئله انتخابات، اصل بر مشارکت حداکثری بود که فرهنگیان همکاری فراوان داشتند، نقش تک تک آن‌ها در این زمینه پررنگ بود که بنده در اینجا از همه آنان تقدیر و تشکر می‌کنم.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۷۶۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند

کارشناسان معتقدند که باید عرصه ورود گروه‌های مردمی به فعالیت‌های تربیتی مدارس باز شود؛ در فضای آرام اتفاق سیاسی نمی‌افتد، اکنون به لحاظ سیاسی واهمه داریم که حرفی بر خلاف نگاه ما در مدارس بیان شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب، 12 اردیبهشت امسال در دیدار با جمعی از معلمان کشور در بخشی از سخنان خود بر اهمیت و لزوم تقویت معاونت پرورشی تأکید داشتند و گفتند: "در برهه‌ای عده‌ای می‌گفتند؛ معاونت پرورشی لازم نیست و خود معلم در کنار تعلیم وظیفه پرورش را هم انجام می‌دهد؛‌ البته این حرف درست است اما صرف توجه معلم به مسائل پرورشی کافی نیست و باید مجموعه‌ای، متولی این مسئله بسیار مهم باشد".

تبیین صحیح مسائل بنیادی کشور و نظام برای نوجوانان و جوانان، وظیفه دیگر معاونت پرورشی بود که رهبر انقلاب با اشاره به آن گفتند: "اگر میلیون‌ها جوان و نوجوان، مصالح بنیادی و مسائل اساسی کشور را بشناسند، از جبهه دوست و دشمن آگاه باشند و در مقابل اهداف دشمنان ملت واکسینه شوند، سرمایه‌گذاری عظیم رسانه‌ای و سیاسی دشمنان نتیجه‌ای نخواهد داد".

عدم تاثیرگذاری برنامه‌های پرورشی و تربیتی مدارس در پاسخگویی به نیازهای نسل امروز دانش‌آموزان همواره به عنوان یکی از نقاط ضعف آموزش و پرورش مطرح است.

برخی کارشناسان معتقدند، نبود نیروهای جوان در میان مربیان پرورشی که طرز تفکر نسل جدید را به خوبی درک کرده و بشناسد، طراحی برنامه‌های تربیتی و پرورشی بدون توجه به سلائق نسل جوان و همانند برنامه‌‌های دهه 60 و واهمه آموزش و پرورش از تغییرات و بیان دیدگاه‌های مختلف در مدارس از دلایل عدم تاثیرگذاری اقدامات تربیتی در نسل جدید است.

کمبود 70 هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس

در همین ارتباط حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که غفلت‌ها در حوزه پرورشی چه مواردی بوده است؟ گفت: 18 سال از قانون احیای معاونت پرورشی می‌گذرد اما به جز یک‌بار جذب مربی پرورشی در بقیه موارد سالانه 700 نیرو جذب داشتیم همین موضوع باعث شده است که هم‌اکنون 45 هزار نیروی مشاور و مربی پرورشی در مدارس داشته باشیم و با کمبود 70 هزار نیرو مواجه باشیم.

وی افزود: مدارس با 1200 یا 600 دانش‌آموز یک مربی فعال پرورشی ندارند و اگر این خیانت نیست پس چیست؟

پورثانی گفت: توئیت یکی از وزرای سابق آموزش و پرورش را که خواندم به یاد سخن رئیس جمهور وقت افتادم که می‌گفت «از افرادی که گفتند ما سند 2030 را اجرا کردیم، نمی‌گذرم» در حالی که معاون اول دولت قانون اجرای 2030 را ابلاغ کرده و سند تحول بنیادین در کشورها باقی مانده بود همچنین در کنار عدم اجرای سند تحول بنیادین، نیروی پرورشی برای مدارس جذب نشد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: اکثر فضاهای پرورشی در سال‌های اخیر به یک متروکه تبدیل شدند، 346 اردوگاه دانش‌آموزی داریم و در این میان اردوگاه‌هایی بودند که بعد از چندین سال کرکره آن را بالا کشیدیم.

فعالیت‌های پرورشی در مدارس تقویت خواهد شد

50 درصد مدارس نیروی پرورشی ندارند

وی با اشاره به اینکه نگاه درجه دوم به حوزه پرورشی حاکم است و اولویت با تأمین معلم برای کلاس‌های درس است، گفت: 50 درصد مدارس نیروی پرورشی ندارند همچنین مربی موجود پرورشی از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیست.

پورثانی گفت: آموزش و پرورش 112 هزار مدرسه، 600 هزار کلاس درس و حدود یک میلیون معلم دارد و این ظرفیت بزرگ به تنهایی توسط وزارت آموزش و پرورش قابل اداره شدن نیست بنابراین عرصه برای مشارکت نهادهای انقلابی و گروه‌های مردمی که دغدغه تربیت دارند، فراهم است.

مدارس برای فعالیت‌های تابستانی در اختیار گروه‌های مردمی

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: در دستورالعمل اوقات فراغت تابستانی برای نخستین بار ذکر شده است که فضای مدرسه در ایام اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار بگیرد همچنین درهای معاونت پرورشی به روی تمام دغدغه‌مندان و گروه‌های تربیتی باز است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تابستان امسال می‌توانیم امیدوار باشیم که مدارس برای فعالیت‌های تربیتی با کمترین هزینه دایر باشند؟ گفت: سند جامع اوقات فراغت تألیف شده است، هم‌اکنون دانش‌‌آموزان در سه ماه تابستان و روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل بوده و در اختیار آموزش و پرورش نیستند، از سوی دیگر متولی تربیت کشور کجاست؟ اگر اتفاق غیرتربیتی به عنوان مثال در سینما و فضای مجازی رخ دهد کدام بخش باید اعلام کند این کار غیرتربیتی است، این متولی تا سن 18 سالگی آموزش و پرورش بوده که مغفول مانده است.

فعال شدن 350 مدرسه توسط مساجد در تابستان امسال

پورثانی ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش به تمام مدیران کل استان‌ها اعلام کرد که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن استفاده کنند و در شهر تهران طرحی در حال پیگیری است تا 350 مدرسه توسط مساجد فعال شوند و آماده میزبانی از تمام گروه‌های مردمی هستیم که در چارچوب مبانی انقلاب اسلامی فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: گروه‌های مردمی برای ارائه درخواست مشارکت به معاونت پرورشی در تمام مناطق مراجعه کنند و اگر همراهی نشد آن را به معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اعلام کنند.

پورثانی ادامه داد: برای ورود گروه‌های مردمی به مدارس نیازمند سند هستیم که در حال تدوین است و اشاره کردیم منابعی که گروه‌های مردمی بیشترین ارتباط با آنها را دارند، مرکز کار باشند و حدود 5 منبع را تعیین کردیم، به عنوان مثال در بحث اوقات فراغت، قرارگاه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در استان‌ها یا سازمان بسیج که منابعی برای تشکیل گروه‌های مردمی هستند، محور کار هستند که تأییدکننده حضور گروه‌های مردمی می‌شوند.

وی ادامه داد: در این سند ذکر کردیم در تمام مدارس کشور به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که از یک گروه مردمی در مدرسه استفاده شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته 500 هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

همچنین محسن خاکی؛ فعال حوزه تعلیم و تربیت و مربی پرورشی در مدارس با اشاره به اینکه حوزه پرورشی باید کار ویژه انجام دهد، گفت: شهید بهشتی می‌گفت «فرهنگ انقلابی حتی در فیزیک و شیمی هم وجود دارد و تأکید داشت، نیروهای امور تربیتی پیامبران انقلاب در مدارس هستند».

وی افزود: بنده به کلاس علوم یکی از معلمان رفتم و هنگامی که مبحث «اتیلن» را تدریس می‌کرد، ماجرای صنعت پتروشیمی ایران در دوران قبل از انقلاب اسلامی را توضیح دادم که برای ساخت پتروشیمی دست به دامان غرب بودیم اما بعد از انقلاب اسلامی، تولید پتروشیمی از 2 میلیون تن در سال به بیش از 70 میلیون تن رسید و در این توضیحات، دانش‌آموزان ماجرای مبارزه با تحریم را شنیدند و بحث جدی بین آنها ایجاد شد که برخی گفتند اکنون به جای وابستگی به آمریکا به چین و روسیه وابسته هستیم و در نهایت تصمیم گرفتند تا ماجرا را دقیق مطالعه کنند و در جلسه بعدی توضیحات کاملتر خود را ارائه دهند.

این فعال حوزه تعلیم و تربیت با اشاره به اینکه حوزه پرورشی باید سه سیاست را اجرا کند، گفت: پرورشی باید حامل ایده‌های سیاسی درون مدرسه باشد، شهید بهشتی تأکید داشت که مدرسه یک نهاد سیاسی است و همه باید در آن صحبت کنند، پرورشی باید ایده‌های انقلاب اسلامی را به برنامه درسی ببرد نه اینکه معلم فیزیک و زبان کار خود را انجام داده و مربی پرورشی نیز کار خود را بکند.

مربی پرورشی می‌گوید برگزاری اردو به ریسکش نمی‌ارزد!

خاکی ادامه داد: حوزه پرورشی در مواجهه با فضای عمومی مدرسه باید بداند که کار پرورشی و تربیتی از جنس جنگ است و ما نمی‌توانیم با حاکمیت اداری کار پرورشی را جلو ببریم، در ابتدای انقلاب اسلامی ریسک‌‌پذیر بوده و پذیرفتیم کار پرورشی هزینه دارد، بنده جمعی از دانش‌آموزان را برای اردو به پادگان نظامی بردم و این اردو به گونه‌ای ریسک‌پذیر بود که بنده از ارتفاع افتادم و پاهایم شکست و این اتفاق ممکن است برای دانش‌آموزان هم رخ بدهد بنابراین باید دقت داشت که در حوزه پرورشی نمی‌توان هزینه تعاملات و سختی کار اداری را آنقدر افزایش داد که مربی پرورشی بگوید برگزاری اردو به ریسکش نمی‌ارزد.

تعطیلی بحث سیاست در مدارس

این مربی پرورشی گفت: در آموزش و پرورش نباید دچار محافظه‌کاری سیاسی باشیم و بگوییم مدرسه نهاد سیاسی نیست، اکنون بحث سیاست را در مدارس تعطیل کردیم و این باعث شده چون زندگانی سیاسی نیست روحیه دانش‌آموزان به سمت لمپنیسم برود.

وی با اشاره به اینکه سرانه فعالیت‌های پرورشی به ازای هر دانش‌‌آموز سالانه 40 هزار تومان است، افزود: کار پرورشی با مشارکت بدنه مردمی همراه با ریسک پذیری و هزینه کمتر زمانی اتفاق می‌افتد که بروکراسی مانع اقدامات مربی پرورشی نشود.

نگرانی از تبعات صحبت کردن در مدارس

خاکی بیان کرد: هم‌اکنون این نگرانی وجود دارد که مبادا حرفی در مدارس بیان شود برخلاف آنچه که ما می‌پسندیم، این شیوه رویکرد انقلاب اسلامی نیست متأسفانه به طور قانونی اجازه فعالیت هیچ حزبی را در مدارس نمی‌دهیم که این اشتباه است و موقعیت بحرانی و داغ در مدارس ایجاد نمی‌کنیم.

وی تأکید کرد: در فضای آرام اتفاق سیاسی نمی‌افتد، اکنون به لحاظ سیاسی واهمه داریم که حرفی بر خلاف نگاه ما در مدارس بیان شود که مبادا از عهده پاسخ دادن به آن برنیاییم! نخستین بخش حضور مردم در مدارس، معلمان هستند باید بستر باز برای صحبت کردن آنها فراهم شود اگر اینگونه باشد معاونت پرورشی باید به حراست و ارزیابی عملکرد اعتراض کند که چرا برای فعالیت سیاسی در مدارس مانع ایجاد می‌کنند.

خاکی گفت: معاونت پرورشی باید ساختار طاغوتی و فرسوده نظام اداری ایران را حذف کند و نوع نگاه‌ها را تغییر دهد، اگر می‌خواهیم اکثر مردم به مدارس بیایند باید محافظه‌کاری سیاسی و اداری را از مدارس حذف کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلاش برای تحویل ۱۲ هزار کلاس درس تا پایان امسال
  • تجلیل از ۴۰ خیرمدرسه ساز در چهارمحال و بختیاری
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • پیشرفت و تغییر در جامعه از خط سیر مدرسه و معلم می‌گذرد