Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباسعلی باقری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رویه کنونی در مدارس به سمت فراگیرسازی پیش‌ می ‌رود و در این حوزه تلاش می‌شود دانش‌آموزان با نیاز ویژه با ایجاد امکانات لازم در مدارس عادی تحصیل کنند.
وی، برگزاری آزمون های متعدد در مدارس و توقع اولیا از معلمان برای کسب نمره بالا و قبولی فرزندانشان در این آزمون ها را از جمله آسیب ها و دوری مدارس از امر تربیت دانست و گفت: دانش آموز در 9 سال آموزش عمومی باید فارغ از آزمون در فضایی تربیت‌محور رشد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران مصوبه حذف آزمون ها در مدارس را اقدامی در راستای ایجاد فرصتی برای تمرین زندگی کردن برای دانش آموزان و دوری آنان و خانواده هایشان از نمره و استرس دانست و افزود: هر طرح نکات منفی و مثبتی دارد، به نظر می‌رسد برآیند تصمیم برای حذف آزمون مثبت است اما در این طرح، دانش‌آموزان با استعداد برتر نباید مورد غفلت واقع شوند و باید امکانات لازم در مدارس عادی برای حضور آنها فراهم شود.
باقری اظهار کرد: در طرح حذف آزمون ها از مدارس، لزومی برای جداسازی دانش آموزان با استعداد و هوش برتر وجود ندارد، بسیاری از مدرسه دولتی عادی یا هیات امنایی عملکردی همچون مدارس نمونه دولتی دارند، این مدارس می توانند امکانات بیشتری را برای این دانش آموزان اختصاص دهد و در صورت تمایل دانش آموزان با هوش برتر می توانند به صورت جهشی تحصیل کنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 4هزار و 445 نفر از 35 هزار دانش‌آموز شرکت‌کننده در آزمون مدارس نمونه ‌دولتی پایه هفتم در 40 مدرسه پذیرش شدند، اظهار کرد: در این سال از یکهزار و 292 نفر از 22 هزاردانش آموز پایه هفتم شرکت‌کننده در آزمون مدارس سمپاد در 16 مدرسه سمپاد پذیرفته شدند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به تمهیدات لازم برای جلوگیری از سوء استفاده از مصوبه حذف آزمون توسط مدارس غیردولتی گفت: برای پایه هفتم به دلیل اینکه بسیاری از این مدارس مجتمع آموزشی هستند، کار سختی در پیش نداریم که این مدارس به طور معمول برای پایه هفتم از دانش‌آموزان پایه ششمی خود جذب می‌کنند اما به تعدادی مدارس غیردولتی که سابقه برگزاری آزمون و جذب دانش‌آموز برای خود و سایر مدارس را دارند، تذکرات لازم داده شده است.
باقری افزود: در این رابطه در چند روز اخیر یکی از مدارس مهم غیردولتی که آزمون ورودی برگزار می‌کرد اطلاع داده پولی که برای پیش ‌ثبت‌نام دریافت کرده را به والدین بازگردانده است.
وی با ممنوع اعلام کردن پیش ثبت‌نام مدارس غیردولتی گفت: تخلفات آسیب‌ زا در شورای نظارت بررسی می‌شود و برخورد صریح با آنها انجام خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره دریافت پول از دانش‌آموزان برای ساعت جبرانی به دلیل تعطیلات مدارس اظهار کرد: اگر حضور دانش ‌آموزان در کلاس های جبرانی اختیاری و داوطلبانه باشد اخذ وجه ممنوع نیست اما اگر مدرسه دانش ‌آموزان را ملزم به شرکت در کلاس‌های جبرانی کنند حق اخذ وجه ندارند.

*اعتماد 60 درصد دانش آموزان پایه های هفتم و هشتم تهران به همسالان خود
باقری با اشاره به پیمایش انجام شده در میان 112 هزار دانش آموز پایه های هفتم و هشتم گفت: براساس این پژوهش، 60 درصد دانش آموزان تهرانی بیش از خانواده به همسالان خود اعتماد داشته و در هنگام مواجه با مشکل، آن را با دوستان خود در میان می گذارند و کمتر از 28 درصد این دانش‌آموزان به خانواده اعتماد کرده و در مسائل مختلف با آنان مشورت می کنند.
وی با اشاره به آسیب های اجتماعی که دانش آموزان را درگیر کرده، افزود: آسیب های اجتماعی از زمانی آغاز می شود که ما در تربیت دچار صدمه شده و تربیت صحیحی نداشته باشیم، زمانی که نوجوانان الگوهای خود(والدین و معلمان) را در سخن و عمل به مسائل اجتماعی و اخلاقی دچار تضاد و دوگانگی ببینند، در شخصیت آنها تاثیر گذاشته و به سمت رفتارهای آسیب ‌‌زا گرایش پیدا می کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، بهترین راهکار برای کاهش آسیب های اجتماعی را پیشگیری دانست و افزود:متاسفانه والدین برای تربیت فرزند آموزش ندیده و موفق عمل نمی کنند و مربی و معلم نیز در مدرسه به دلیل درگیری به مسائل شغلی، وقت کافی را برای تربیت دانش آموز اختصاص نمی دهند.
باقری با اشاره به برگزاری یکصد و هفتاد و ششمین جلسه شورای آموزش و پرورش با موضوع آسیب های اجتماعی در روز گذشته با حضور استاندار تهران گفت: در این جلسه برخلاف دوره های گذشته، موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد که مسئولان در جلسه آینده پیشنهادهای خود را در این حوزه مطرح کنند.
وی اظهار کرد: با راهکارها و روش های تربیتی مناسب اگر فرد خودکنترل تربیت شود، بسیاری از آسیب های اجتماعی همچون استفاده نامناسب از فضای مجازی، رفتارهای پرخطر و اعتیاد توسط خود فرد کنترل می شود و نیازی به صرف هزینه های بسیار برای مقابله با آسیب ها نخواهیم داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره ضرب و جرح معلمان که گاهی توسط دانش ‌آموزان و اولیای آنها اتفاق می ‌افتد و رسانه ای کردن این اتفاقات گفت:‌ اینها نمونه ای از رفتارهای پرخطری است که دانش آموزان نمی توانند خشم خود را کنترل کنند، این اتفاقات به دلیل اینکه بین 2 عضو خانواده تعلیم و تربیت رخ می دهد، برای ما ناگوار است.
باقری افزود: این نهاد، تمام تلاش خود را در این قبیل حوادث برای حمایت از معلمان انجام می دهد اما با رسانه‌ای کردن ضرب و جرح معلمان که شکستن حرمت آنان را در پی دارد، مخالفیم.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
تهرام/7245//1348
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۹۲۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیلی راهبردی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اهمیت دوره کودکی و نوجوانی در رشد افراد از یک سو و افزایش میزان رفتار‌های پرخطر در طی بلوغ از سوی دیگر، لزوم مراقبت از دانش آموزان را در کانون توجه قرار داده است. طراحی راهبرد‌ها و برنامه‌های مؤثر می‌تواند منجر به پیشگیری از رفتار‌های پرخطر و آسیب‌های اجتماعی و رشد مثبت دانش آموزان شود. در این راستا یکی از راهکار‌های موجود جهت رسیدن به رویکردی جامع در راستای مراقبت از دانش آموزان، رجوع به تجارب جهانی در این حوزه است.

 دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «تحلیلی راهبردی جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی: مرور تجارب جهانی با تأکید بر رویکردها، راهبرد‌ها و برنامه‌های پیشگیری و کنترل» بیان می‌کند که برای مطالعه آسیب‌های اجتماعی و مداخله به‌منظور پیشگیری از آنها باید به مدرسه توجه ویژه‌ای داشت، چراکه در جهان امروز انسان‌ها بخش زیادی از زندگی‌شان را به‌عنوان دانش‌آموز جهت کسب دانش و مهارت‌های مختلف در آن سپری می‌کنند. دانش‌آموزان همچنین به‌دلیل تجربه تغییر و تحولات رشدی و اجتماعی نظیر بلوغ و ورود از محیط خانه به اجتماع و مدرسه بیشتر تحت‌تأثیر آسیب‌های اجتماعی هستند. 

* آسیب‌های اجتماعی نوظهور

این گزارش مطرح می‌کند که همچنین دسترسی آسان به فضای مجازی در طی سال‌های اخیر برای دانش‌آموزان باعث ایجاد آسیب‌های اجتماعی نوظهور در میان آنان شده‌ است. شواهد پژوهش‌های این حوزه نشان‌می‌دهد میزان «رفتار‌های پرخطر» و «آسیب‌های اجتماعی» در میان دانش‌آموزان رو به افزایش بوده است. اگر علل و عوامل این رفتار‌ها به‌خوبی شناخته نشود و برنامه‌های مبتنی‌بر شواهد برای مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان در دستور کار قرار نگیرد، نه‌تن‌ها دانش‌آموزان در معرض آسیب‌های متعدد قرار می‌گیرند، بلکه کارکرد مدارس مختل و دانش‌آموزان در معرض آسیب قرار می‌گیرند و انواع هزینه‌ها به جامعه تحمیل می‌شود. 

* مدارس بستر برنامه‌های پیشگیری از آسیب

در این گزارش آمده است که مدارس به‌عنوان بستر برنامه‌های پیشگیری از این آسیب‌ها شناخته‌شده‌اند؛ چراکه آنان به جمعیتی گسترده از دانش‌آموزان، والدین و کارکنان مدرسه دسترسی دارند. همچنین مدارس کارآمدترین و نظام‌مندترین ابزار‌های موجود برای ارتقای سلامت فیزیکی، روانی و اجتماعی کودکان را در اختیار دارند. این گزارش به‌عنوان بخشی از سلسله گزارش‌های «آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان»، به بررسی علل این آسیب‌ها و راهبرد‌ها و برنامه‌ها برای پیشگیری، کنترل و کاهش آنها با مرور تجارب جهانی پرداخته شده‌است. 

* عوامل خطری که دانش آموزان را تهدید می‌کند

این گزارش توضیح می‌دهد که بررسی‌های انجام شده در این گزارش نشان‌می‌دهد با توجه به مراحل رشد کودکان و نوجوانان در نهاد‌های جامعه‌پذیری، عوامل خطر متعددی آنها را تهدید می‌کند. شناخت عوامل خطر به‌لحاظ رشد درجه‌بندی شده؛ بدین معنی که در هر مرحله از رشد کودکان چه عواملی آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد به تشخیص مسئله یعنی علل و سازوکار‌های آسیب‌پذیری اجتماعی دانش‌آموزان و طراحی راهبرد‌های مؤثر کمک می‌کند. دو رویکرد برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی عبارتند از رویکرد سلامت عمومی و رویکرد رشد‌مدار. بر‌مبنای این رویکرد‌ها به‌ویژه رویکرد رشد‌مدار، راهبرد‌هایی نظیر ساختاری، فرایندی، تحصیلی، مراقبتی، محیطی و... و برنامه‌های مختلفی به‌منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی این دوره و کنترل آنها ارائه شده‌است. 

در این گزارش مطرح می‌شود که مرور این راهبرد‌ها و برنامه‌ها نشان‌می‌دهد که آنها دارای چند ویژگی مهم به این شرح هستند که به‌لحاظ رشد درجه‌بندی شده هستند، یعنی با توجه به دوره رشد کودکان و نوجوانان راهبرد‌ها و برنامه‌های مختلفی را تدارک دیده‌اند همچنین لایه‌بندی شده هستند و با توجه به میزان خطرپذیری دانش‌آموزان مداخلات متفاوت و متناسبی به آنها ارائه می‌شود؛ در همین زمینه باید گفت آنها توجه ویژه‌ای به دانش‌آموزان در معرض خطر دارند، از سنین پایین و قبل از تولد شروع می‌شوند، به دوره‌های گذار و تغییرات زندگی نظیر ورود از محیط خانه به اجتماع یا مدرسه توجه دارند، عناصر مختلفی نظیر والدین، کارکنان مدرسه و دانش‌آموزان را مشارکت می‌دهند، تنها معطوف به دانش‌آموزان نیستند، بلکه به ارتقای کیفیت نهاد‌های جامعه‌پذیری آنها همچون خانواده و مدرسه نیز می‌پردازند، مبتنی‌بر شواهدند و ارزیابی‌های مختلفی از نتایج آنها صورت گرفته است، با توجه به ویژگی‌های مدارس منعطف هستند و به‌لحاظ هزینه و فایده مقرون‌به‌صرفه هستند، یعنی سرمایه‌گذاری به‌منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در این سال‌ها نه‌تن‌ها هزینه نیست، بلکه در بلندمدت منافع متعددی را به‌همراه دارد و منجر به توسعه انسانی می‌شود. 

* برنامه‌های مراقبت از دانش‌آموزان در دنیا

این گزارش ادامه می‌دهد که برنامه‌های مراقبت از دانش‌آموزان در دنیا ابعاد گسترده‌ای از قبیل ویژگی‌ها و اجزای نهاد مدرسه و خانواده را در برمی‌گیرند و این برنامه‌ها پیوستگی مناسبی را برای مراقبت از دانش‌آموزان در برابر اشکال مختلف آسیب‌های اجتماعی دارند. همچنین با توجه به دسترسی آسان به فضای مجازی در طی سال‌های اخیر برای دانش‌آموزان و تشدید و رؤیت‌پذیر شدن آسیب‌های اجتماعی نوظهور در میان آنان به نظر می‌رسد انجام مطالعه‌ای در راستای تبیین ابعاد این حوزه نیز ضروری است که این موضوع در گزارش بعدی در دستور کار است. 

این گزارش در ادامه مطرح می‌کند که با توجه به مراحل رشد کودکان و نوجوانان در نهاد‌های مختلف جامعه‌پذیری و با توجه به میزان خطرپذیری آنها راهبرد‌های مختلفی نظیر ساختاری، فرایندی، شناختی، حمایتی، مراقبتی و... و به همین ترتیب برنامه‌های مختلفی به‌منظور پیشگیری از رفتار‌های پرخطر و آسیب‌های اجتماعی در میان آنان پیش‌بینی شده‌است. 

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌کند که نظام سیاستگذاری کشور در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی لازم است به این موارد توجه کند که با توجه به دوره رشد دانش‌آموزان راهبرد‌ها و برنامه‌های متناسب با نیاز‌های آنها را ارائه کنند و لازم است برنامه‌ها و مداخلات لایه‌بندی شوند و براساس درجه خطرپذیری دانش‌آموزان میزان مختلفی از مداخلات را پیشنهاد کنند. همچنین به نهاد‌های جامعه‌پذیری دانش‌آموزان (خانواده، مدرسه، محله و همسالان) و کیفیت آنها نظیر ویژگی‌های ساختاری و رویه‌ای آنها نیز توجه داشته‌باشند. بر این اساس، این آموزه‌ها می‌تواند در امر سیاستگذاری در عرصه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی به‌ویژه در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان (۱۳۹۹) و آیین‌نامه اجرای ماده (۶) آن و همچنین سند ائتلاف ملی مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان (۱۳۹۴) مورد توجه و بهره‌برداری قرار گیرد. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • کسب ۱۲۹ رتبه توسط دانش آموزان در جشنواره نوجوان سالم
  • تحلیلی راهبردی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی
  • حمایت مرکز مالکیت معنوی از دستاوردهای دانش‌آموزان استعداد درخشان
  • تحصیل ۲۵۰ دانشجوی استعداد درخشان در دانشگاه علامه‌طباطبائی
  • مدارس قزوین در نوبت عصر تعطیل شد
  • ایستگاه قانون، گامی در راستای افزایش دانش حقوقی دانش‌آموزان
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه