Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  شهره شکرزاده استاد واحد علوم و تحقیقات در ارزیابی نظام آموزشی تیزهوشان در ایران گفت: نظام آموزش و پرورش دانش‌آموزان تیزهوش از ظرافت‌های ویژ‌های برخوردار است و نمی‌توان به برنامه درسی تیزهوشان، بی‌توجه بود.

وی با تاکید بر تعیین اهداف ویژه در نظام برنامه درسی دانش‌آموزان تیزهوش، اظهار کرد: باید محتوای متفاوتی را در نظام برنامه درسی دانش‌آموزان تیزهوش در نظر گرفت، مواد آموزش متنوعی را به کار برد و الگو‌های یاددهی- یادگیری را مدنظر قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر آن، غربالگری، تشخیص و سنجش تیزهوشی است که می‌تواند به دادن اطلاعات مرتبط با تفاوت‌های فردی منجر شود و نظام آموزش مبتنی بر سنجش نیاز‌های ویژه شناختی را فراهم سازد.

این عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات بیان کرد: در نظام آموزش و پرورش رسمی دانش‌آموزان تیزهوش، مدارس سمپاد قرار دارد که به عنوان سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان با شکست روبه‌رو شده است؛ زیرا سنگ زیربنایی نظام آموزشی مزبور متکی بر آزمون‌های پیشرفت تحصیلی مرتبط با سطح دانش است و  به راحتی می‌توان آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد را مورد ارزیابی قرار داد و مشخص کرد که هیچکدام از آزمون‌های مزبور، قابلیت اندازه‌گیری هوش عمومی را نداشته و غفلت قابل توجهی را در سنجش تیزهوشی نشان می‌دهند.

 شکرزاده تصریح کرد: هر چند که در برخی از مدارس سمپاد در کشور‌های اروپایی برای دانش‌آموزان ایرانی با تأکید بر جهش آموزشی، نسخه نوین هوش‌آزمای تهران- استانفورد اجرا می‌شود، ولی متأسفانه در نظام ورودی دانش‌آموزان تیزهوش، هرگز آزمون‌های هوشی به کار نمی‌رود و نمی‌توان دانش‌آموزان تیزهوش را از طریق برخی آزمون‌های پیشرفت تحصیلی با سطح اهداف آموزشی رده پایین (دانش- فهمیدن)، مشخص کرد.

مغفول ماندن روش تفکر پژوهی در مدارس سمپاد 

وی افزود: ضعف در نظام ارزیابی از دانش‌آموزان تیزهوش با فقدان محتوای آموزشی ویژه تلفیق شده و هرگز نمی‌توان آموزش‌های دانش‌آموزان ویژه از قبیل: غنی‌سازی و غیره  را مشاهده کرد. در مدارس سمپاد جایگاهی برای روش آموزش تفکرپژوهی نمانده و محتوی آموزشی مرتبط با سطوح ارزشیابی وجود ندارد؛ زیرا اکثریت دانش‌آموزان، درس‌خوان   هستند و تلقی تیزهوش برای آنها معنی ندارد.

به گفته این عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات، با ارزیابی نقادانه نظام ارزشیابی دانش‌آموزان مدارس سمپاد و نظام برنامه درسی این دانش‌آموزان می‌توان دریافت که تمامی برنامه‌ریزان در مدارس مزبور، تخصص و تجربه‌ای در حیطه آموزش و پرورش دانش‌آموزان تیزهوش نداشته‌اند و هیچکدام از برنامه‌های آموزشی تیزهوشان متناسب با هوشبهر دانش‌آموزان تیزهوش طراحی نشده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۵۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایده‌های خوب دانش‌آموزان برای گره‌گشایی مشکلات استفاده می‌شود

مشاور و دستیار استاندار اصفهان در امر مردمی‌سازی دولت گفت: ایده‌های خوب دانش‌آموزان برای گره‌گشایی مشکلات پیش‌رو استفاده می‌شود و دانش‌آموزان به عنوان آینده‌سازان کشور باید روحیه مطالبه‌گری خود را گسترش دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، حجت‌الاسلام مهدی امینی امروز _پنجشنبه بیست اردیبهشت_ در جمع دانش‌آموزان دبیرستان دخترانه عصمت و هنرستان هنر آئین خوروبیابانک اظهار کرد: شما دانش‌آموزان که آینده‌سازان این کشور هستید باید روحیه مطالبه‌گری خود را به عنوان یک حق منطقی و طبیعی، پرورش دهید.

وی در خصوص مردمی‌سازی دولت افزود: مطالبه‌گری منصفانه و کارشناسی شده زمینه‌ساز پیشرفت کشور و رفاه بیش از پیش مردم خواهد شد.

احمدرضا طحانی، فرماندار شهرستان خوروبیابانک نیز خاطرنشان کرد: تلاش می‌شود مطالبات و خواسته‌های دانش‌آموزان با پیگیری‌های لازم و بر اساس اولویت‌ها دنبال شود.

وی تصریح کرد: مشکلات و موانع توسعه شهرستان در حوزه‌های مختلف جمع‌بندی و بر اساس اولویت‌بندی در قالب بسته پیشنهادی تقدیم استاندار اصفهان و مجموعه مدیران استان شده است و امیدواریم با نگاه ویژه دولت مردمی مشکلات حل شود.

به گزارش ایمنا، در این جلسه دانش‌آموزان علاوه بر بیان دغدغه‌های آموزشی در مدارس، رفع کمبودها و تجهیزات آموزشی، خدماتی، ورزشی، زیر ساختی در سطح شهر و شهرستان را مورد تاکید قرار دادند.

کمبود مشاوره تحصیلی، نبود کتاب‌های کمک آموزشی، ارتقا رشته‌های فنی در مدارس، تجهیز و به روز رسانی امکانات رفاهی و تحصیلی در مدارس، توجه به پارک بانوان، تکمیل استخر شنای شهر خور، حضور پزشکان متخصص، بهسازی راه‌های مواصلاتی، تقویت زیر ساخت‌ها، نبود مکان تفریحی جهت اوقات فراغت و دیگر مشکلات از جمله مواردی بود که در این دیدار صمیمی اشاره شد.

کد خبر 751963

دیگر خبرها

  • ایده‌های خوب دانش‌آموزان برای گره‌گشایی مشکلات استفاده می‌شود
  • ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای برگزاری آزمون نهایی دانش آموزان
  • رئیس جمهور سرپرست سازمان سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور را منصوب کرد
  • رئیس‌جمهور سرپرست سازمان سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور را منصوب کرد
  • رئیس جمهور سرپرست سازمان سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی را منصوب کرد
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه