Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس آموزش و پرورش استثنایی  کشور از فعالیت ۲۵ مرکز شبانه روزی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه روستایی خبر داد.

مجید قدمی رئیس آموزش و پرورش استثنایی  کشور در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره وضعیت پوشش تحصیلی دانش آموزان با نیازهای ویژه در مناطق روستایی و صعب العبور اظهار کرد: در مناطق روستایی  به جهت آنکه تعداد دانش آموزان با نیازهای ویژه زیاد نیست بنابراین در تمام روستاها مدرسه استثنایی وجود ندارد و  ۲۵ مرکز شبانه روزی برای دانش آموزان در نظر گرفتیم تا از آموزش جا نمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سیاست اصلی در آموزش دانش آموزان با نیازهای ویژه حضور  آنها در کنار والدین است و سعی کردیم در مراکز شبانه روزی هم سرویس ایاب و ذهاب فراهم باشد تا دانش آموز مدت زیادی دور از خانواده به سر نبرد. 

قدمی با اشاره یه اینکه به سمت آموزش‌های فراگیر و دوری از تفکیک دانش آموزان حرکت می‌کنیم، گفت: این سیاست در مناطق روستایی هم دنبال می‌شود و فقط با دانش آموزان کم توان ذهنی مشکل داریم که امکان حضور در طرح فراگیر را ندارند بنابراین این طرح گروه‌های نابینا، ناشنوا و اختلالات حرکتی  را در نظر گرفته است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه فرآیند آموزش برای دانش آموزان کم توان ذهنی متفاوت از سایر گروه هاست، اظهار کرد:  فرایند یادگیری و آموزش برای این گروه سخت تر از سایر گروه هاست و معلم برای آموزش از طریق تجسم مطالب،تدریس را دنبال می‌کند در نتیجه این روش با شرایط کلاس عادی سازگار نیست.

قدمی با اشاره به اینکه در طرح فراگیر به معلم رابط نیاز داریم، تصریح کرد: به دلیل کمبود نیروی انسانی امکان حضور معلم رابط در مواردی وجود ندارد و معلمان مدارس عادی از طریق بسته‌های آموزشی تولید شده ویژه آموزش به دانش آموزان طرح فراگیر، روش‌های تدریس را می‌آموزند.

خدمات آموزشی در مراکز شبانه روزی رایگان است

وی بیان کرد: در مراکز شبانه روزی در نظر گرفته شده برای دانش آموزان با نیازهای ویژه  خدمات هزینه بر است اما به جهت اهمیت پوشش تحصیلی،  هزینه خدمات بر عهده سازمان بوده و خدمات رسانی به هر دانش آموز رایگان است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره سیاست توسعه کمی مراکز شبانه روزی گفت: طبق آمارها اکنون اغلب استان های کشور از این مراکز شبانه روزی استفاده می کنند و مشکل پوشش تحصیلی در مناطق روستایی نداریم اما چنانچه درخواستی برای افزایش مرکز با توجه به آمار دانش آموزی داشته باشیم، شرایط را فراهم خواهیم کرد.

قدمی تاکید کرد: البته جداکردن دانش آموز از خانواده آخرین تصمیم تربیتی محسوب می‌شود و بیشتر سعی بر فراگیر سازی است اما در شرایط خاص این طرح مورد توجه است.

وی بیان کرد: در مواردی مناطق مانند برخی از روستا‌های لرستان و کهگیلویه و بویراحمد که ازدواج فامیلی درصد بالایی دارد، تولد فرزند با نیازهای ویژه محتمل تر است بنابراین کلاس‌هایی ویژه این دانش آموزان در هر روستا با تعداد نسبتا قابل توجه دانش آموزی دایر کردیم اما به طور کلی تراکم جمعیت دانش آموزی با نیازهای ویژه در مناطق روستایی به حدی نیست که هر روستا  یک مدرسه داشته باشد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به اینکه امسال حدود ۱۵۱ هزار و ۴۰۰ دانش آموز ثبت نام شده داریم، اظهار کرد: این موضوع نشان می دهد که خدمات حمایتی  عامل محرکی برای حضور افزایش پوشش تحصیلی دانش آموزان با نیازهای ویژه بوده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخبار دانش آموزی اخبار مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۶۹۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان

علی محمدبیگی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ثبت نام دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی شروع شده، گفت : متقاضیان تا ۳۱ خرداد مهلت دارند، متقاضی جهش تحصیلی شوند و باید تا این تاریخ تقاضای خود را برای جهش تحصیلی به اطلاع مسئولین مدرسه برسانند.

 محمدبیگی با بیان اینکه درخواست والدین و دانش آموزان برای جهش تحصیلی در وهله اول از سوی شورای معلمان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، گفت: شورای معلمان با توجه به مدارک تحصیلی سنوات گذشته دانش آموز و مستندات مربوط به هوش او در مورد صلاحیت داشتن یا نداشتن دانش‌آموز متقاضی جهش تحصیلی تصمیم گیری و اعلام نظر می‌کنند و در صورت داشتن صلاحیت، دانش‌آموز باید ابتدا در آزمون سنجش هوش شرکت کرده تا در صورت قبولی در این آزمون برای شرکت در آزمون تحصیلی به مناطق مربوطه ارجاع شود.

به گفته رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، جهش تحصیلی از پایه‌های اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم امکانپذیر است.

وی ادامه داد: جهش تحصیلی در مقطع متوسطه اول و دوم هم اتفاق می‌افتد که معاونت آموزش متوسطه عهده دار انجام آن است.

 محمدبیگی با تاکید بر اینکه جهش تحصیلی مورد تایید اساتید و صاحبنظران حوزه روانشناسی تربیتی و تحصیلی نیست، گفت: جهش تحصیلی دانش‌آموزان از نظر علمی توصیه نمی‌شود، چون ممکن است سن هوشی دانش‌آموزی بالاتر از همسن و سال‌های خودش باشد، اما از نظر سن عاطفی و تربیتی قطعا از دانش آموزان بزرگتر از خودش عقب‌تر است، لذا درصورت جهش تحصیلی ممکن است از نظر عاطفی و روحی آسیب ببیند.

محمدبیگی با بیان اینکه تجربه نشان داده که بیشترین درخواست‌ها برای جهشی درس خواندن دانش آموزان ریشه در چشم و هم چشم بین خانواده‌ها دارد، گفت: خانواده‌ها دقت داشته باشند جهشی درس خواندن در اکثر موارد خروجی خوبی نداشته و مورد تایید کارشناسان آموزشی نیست. بهتر است خانواده‌ها فرزندان خود را برای جهشی درس خواندن تحت فشار قرار ندهند و بگذارند دانش‌آموزان فرآیند عادی تحصیلی خود را سپری کنند.

وی با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته ۳۷۰ دانش آموز در استان کرمانشاه متقاضی جهش تحصیلی شده بودند، گفت: در نهایت ۱۴۲ نفر از این دانش آموزان واجد شرایط شرکت در آزمون جهش تحصیلی شناخته شدند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • معرفی و تجلیل از برترین‌های مسابقات قرآنی کارکنان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان سمنان
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • آموزش و پرورش : با معلم بلاگرها برخورد قانونی می‌شود/ چند نفر از این افراد را از سیستم حذف کرده ایم
  • راه اندازی دو مرکز خرید گندم در کهگیلویه/ مراکز شبانه روزی است
  • راه اندازی دو مرکز خرید در کهگیلویه/مراکز خرید شبانه روزی است
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: دانش‌آموز وسیله نیست/ برخورد قانونی با معلم بلاگرها
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی