Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی اسدی کارشناس آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درباره تنوع مدارس در ایران گفت: در دنیا هم مدارس به دو قسمت دولتی و غیردولتی تقسیم می‌شوند؛ مدارس دولتی با سرانه، نیروی انسانی و امکانات دولت اداره می‌شوند و مدارس غیردولتی توسط اشخاص، گروه‌ها و سازمان‌ها با هدف مشخص تاسیس می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران مدارس دولتی شامل شاهد، تیزهوشان، نمونه مردمی، هیات امنایی و مدارس عادی می‌شوند. تصور بر این است که مدارس هیات امنایی به جهت دریافت وجه غیردولتی هستند اما اساس‌نامه این مدارس می‌گوید که تعدادی از نخبگان، خبرگان و خیرین و کسانی که در آن منطقه زندگی می‌کنند متولی آموزش شوند و اگر هم قرار بر دریافت وجه باشد این پول باید با رضایت اولیا صرف خدمات آموزشی و فرهنگی شود.

بیشتر بخوانید

نحوه امتیازدهی در رتبه بندی معلمان

او ادامه داد: مدارس غیردولتی شامل غیرانتفاعی‌ها، مدارس خاص (امام رضا و امام حسین)، مدارس مشارکتی با دولت یا شرکت‌ها و موسسات مثل زندان‌ها یا شرکت اتوبوس‌رانی و غیره که سازمان مربوطه این امکان را برای پرسنل خود فراهم کرده است و مدارسی که توسط بنیادها اداره می‌شوند، است.

این کارشناس آموزش و پرورش توضیح داد: این که آیا این تعداد تکثر در مدارس لازم است یا خیر بحثی است که سال‌هاست که مطرح می‌شود. از جمله مدارسی که بنا بود حذف شوند، مدارس تیزهوشان بود زیرا نظریه‌های روانشناسی می‌گویند که همه دانش‌آموزان باید در کنار هم به تحصیل ادامه دهند. می‌توان برای عده بسیار بسیار کمی که ضریب هوشی بالای ۱۴۰ دارند، فضای مجزا اختصاص داد اما متاسفانه اولیا با تصور اینکه می‌خواهند فرزندانشان به موفقیت برسند آن‌ها را از دوره ابتدایی مجبور می‌کنند که آزمون‌های سخت بدهند و تلاش کنند تا در این مدارس پذیرفته شوند. این دسته دانش‌آموزان سخت‌کوش هستند نه تیزهوش! در نهایت بخشی از همان دانش‌آموزان سخت‌کوش که نتوانسته‌اند وارد مدارس تیزهوشان شوند، راهی مدارس نمونه دولتی می‌شوند.

او افزود: تقسیم بندی مدارس به دولتی و غیردولتی اجتناب ناپذیر است زیرا اگر سرانه آموزشی را بین هشت تا ۱۰ میلیون درنظر بگیریم و بخش غیردولتی را حذف کنیم، این دانش‌آموزان به بخش دولتی خواهند آمد و سرانه آموزشی بسیار ناچیز خواهد شد. از طرفی تعداد دانش‌آموزان هم افزایش پیدا کرده است و سرانه فضای فیزیکی که باید پنج تا شش متر مربع باشد در مناطق پرتراکم ¼ است. به ویژه در حاشیه شهر تراکم بالایی داریم و این موضوع بر کیفیت آموزشی تاثیر می‌گذارد.

اسدی توضیح داد: پس وجود مدارس غیردولتی اجتناب ناپذیر است که بتوانند بخشی از بار آموزشی را از دوش دولت بردارند. از جهتی خلا نیروی انسانی هم درصورت حذف کامل مدارس غیردولتی بیشتر خواهد شد اما وجود این تعداد تنوع در مدارس لازم نیست. در برنامه آقای وزیر هم این موضوع بود و ما به آن انتقاد کردیم و اصلاحیه‌هایی انجام شد. اگر نگاه ما کاملا به سمت حذف مدارس غیردولتی برود در آینده با فاجعه‌ای مواجه خواهیم شد.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1138992 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش مدارس غیردولتی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۸۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت مرکز مالکیت معنوی از دستاوردهای دانش‌آموزان استعداد درخشان

به گزارش خبرگزاری مهر، سیامک اسلامی رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و تیم همراه با حضور در دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سازمان ملی استعدادهای درخشان «سمپاد»، در جریان جدیدترین ابداعات دانش آموزان نخبه کشور در حوزه‌های مختلفی همچون علوم پایه، فنی و مهندسی، پزشکی، هنری و انسانی قرار گرفتند.

اسلامی در این بازدید که بیش از ۲۰۰ گروه دانش‌آموزی از مدارس استعدادهای درخشان سراسر کشور به تشریح نوآوری‌های خود پرداختند، تلاش و خلاقیت نخبگان نوجوان کشور را بسیار ارزشمند دانست و انگیزه ناب و ذوق زلال دوران نوجوانی را نقطه قوت آنان معرفی کرد.

وی بر لزوم آگاهی دانش آموزان کشور از حقوق مالکیت فکری در زمینه اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری و برندها تاکید کرد و افزود: مرکز مالکیت معنوی در اجرای مأموریت‌های خود در عرصه ملی و بین‌المللی و تکالیف قانونی در راستای قوانین ملی و معاهدات بین‌المللی مالکیت فکری، در چهار محور «ثبت»، «آموزش»، «مشاوره» و «توانمندسازی» دارایی‌های فکری، حمایت ویژه از دانش‌آموزان مستعد کشور دارد.

اسلامی با تشریح وضعیت مخترعان نوجوان کشور در در سال‌های اخیر و لزوم تبدیل ایده به عمل و در نهایت محصول دارای ارزش افزوده، از دانش آموزان خواست به تجاری‌سازی ابداعات خود، توجه داشته باشند تا علاوه بر نوآوری و کسب افتخارات معنوی، از منافع مادی محصولات خود، بهره‌مند شوند و با انگیزه مضاعف در مسیر شکوفایی خویش حرکت کنند و اولین ضرورت این فرآیند را حفظ حقوق مالکیت فکری دانست.

در این بازدید، الهام یاوری معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از برنامه‌های حمایتی مرکز مالکیت معنوی از دانش‌آموزان استقبال و برای اجرایی کردن این اقدامات، اعلام آمادگی کرد.

کد خبر 6100246

دیگر خبرها

  • تحویل حدود ۱۲ هزار کلاس درس به دانش‌آموزان در مهر ۱۴۰۳
  • ۹ معلم مدارس غیردولتی استان سمنان تقدیر شدند
  • ایده‌های خوب دانش‌آموزان برای گره‌گشایی مشکلات استفاده می‌شود
  • تلاش برای تحویل ۱۲ هزار کلاس درس تا پایان امسال
  • ۴۴۸ عدد شیر کاهنده مصرف آب در مدارس البرز نصب شد
  • حمایت مرکز مالکیت معنوی از دستاوردهای دانش‌آموزان استعداد درخشان
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • تامین سرانه‌های آموزشی گرمدره با تخصیص اراضی دولتی